Veckan i korthet!

Vad händer under veckan?

Måndag Ortopedexamen äger rum måndagen 25 augusti på Ortopedmottagningen, Helsingborgs lasarett. De som klarat examen bjuds på en festlig supé samma kväll på Sofiero slott. De som inte deltar i examen, kan utnyttja dagen till fritidsaktiviteter som t ex golf, segling, cykelturer, Danmarksbesök eller bara vila sig på playan.

Tisdag Tisdagsförmiddagen erbjuder instruktionskurser, inte bara inom ortopedi utan också inom gastronomi. Vid lunchtid öppnas mötet för de traditionella föreläsningarna och symposierna varefter vi rundar av med vernissage för konstutställningen ArtOrt, mingel i utställningen och invigning på Dunkers Kulturhus till ackompanjemang av vår musikaliska stolthet HSO, Helsingborgs symfoniorkester. Där har också Ortopedmilen sitt mål och där kommer våra tillseglande delegater ha sina båtar förtöjda.

Onsdag På onsdag följer flera föreläsningar och symposier bl a med etikprofessorn Göran Hermerén. Onsdagen är också Epiphysens dag och en ”knädag”. Framtidens proteser, framtidens fortbildning och framtidens patientsäkerhet kommer också att debatteras. Under kvällen går bussarna till Sundspärlan där vi bjuder på Skånskt Gille och Gunhild Carling Band.

Torsdag Föreningen som 70-åring uppmärksammas liksom de seniora ortopederna, fotlederna, infektionerna, barnen och axlarna mm. Då hålls också SOF:s årsmöte med bl a pris- och stipendieutdelningar. Kvällen innehåller en klassisk ”Tura”, dvs en färjetripp till Helsingör tur och retur med efterföljande pubkväll.

Fredag Den sista mötesdagen startar med ett symposium med några ärrade ortopeder som delger oss sina erfarenheter under titeln ”Den patienten skulle jag aldrig ha opererat!” Mitt på dagen överlämnas flaggan till 2015 års mötesgeneral, Hanne Hedin, Falun.

Anslutande veckoslut För dem som har tid och lust att förlänga mötet med ett veckoslut, erbjuds förmånliga villkor på några av stadens hotell.